Home / Sponsors / Maselis

Maselis

Pagina delen

Van gepelde haver tot rijstvlokken, van maïsgries tot geparelde tarwe, “you name it, we have it”

Het familiebedrijf Maselis is een belangrijke Europese leverancier van graanproducten voor de voedingsnijverheid waarvan de kennis van generatie op generatie is overgedragen sinds Pierre Maselis in 1829 begon, inmiddels de 6de generatie. 

Het bedrijf heeft alle denkbare technologieën in huis voor de transformatie van graan tot ingrediënten voor de voedingsindustrie. Koken, malen, pellen, vlokken, extruderen, … 

De vestiging heeft vier divisies: de haver- en gerstpellerij, de maïsmolen, de graanvlokkerij en de extrusie-afdeling.
De maïsmolen verwerkt maïs tot griesmeel en masameel, en dit voor diverse partners in de brouwerij en snack food. 

In de pellerij en vlokkerij worden havermout, graanvlokken voor ontbijtgranen en voorgekookte geparelde tarwe geproduceerd. In de extrusieafdeling wordt graan onder hoge druk en hoge temperatuur verwerkt tot “graantrekkelijke” grondstoffen voor de meeste geavanceerde food- en non-foodtoepassingen. 

De eindproducten zijn heel divers: van gepelde haver tot rijstvlokken, van maïsgries tot geparelde tarwe, “you name it, we have it”. 

Wij zijn één grote familie van 90 uiterst competente en gepassioneerde mensen die elke dag hard werken en hun steentje bijdragen aan ons succes. Al onze mensen delen dezelfde waarden, dat is wat Maselis zo uniek maakt. 

Duurzaamheid is een langetermijnvisie bij Maselis, het is een investering in de toekomst van het bedrijf, de medewerkers en de omgeving. Daarom investeerde Maselis onder andere in schone energietechnologie en in een biomassa-stoomgenerator om thermische energie te produceren door haverdoppen als hernieuwbare bron te gebruiken. 

Onze ambitie is duidelijk: we willen een betrouwbare langetermijnpartner zijn voor onze klanten, vandaag, morgen en generatie na generatie. Daarom investeren we continu in de modernste technologie en optimaliseren we door continue automatisering van ons bestaande productieproces om producten van topkwaliteit te garanderen tegen concurrerende prijzen.


Bekijk hun website hier!

Bezoek de sponsor website