Kuurne - Brussel - Kuurne

Vanuit Kuurne volgde een relatief vlakke aanloop richting Oudenaarde waar het vanaf daar smaller werd in aanloop van de eerste beklimming. In die aanloop kon onze youngster Maxim zijn temperament niet inhouden en glipte mee in een vroege aanval. Echter kregen de 8 leiders geen vrijgeleide op de lange rechte wegen en nog voor Oudenaarde zat hun uitvalspoging erop.
Iedereen wist dat ze zich vanaf Oudenaarde voorin moesten postvatten. Maar juist in deze zone reed Maxim lek. Snel werd hij gedepanneerd en begeleid om zo rustig mogelijk trachten terug te keren. Net aan de voet van de eerste beklimming sloot hij achterin het peloton terug aan en was het nu kwestie om deze klim zo goed mogelijk te overleven. Je zag echter dat zijn 2 inspanningen, aanval en pech, al de nodige krachten hadden gekost en kwam iets na het peloton boven. Maar in het tussenstuk kon hij met behulp van de volgwagens toch nog terugkeren en begon zijn wedstrijd opnieuw.
Iets verder werden we opnieuw opgeroepen, nu stond Lawrence vooraan lek en werd hem ook een nieuwe fiets toegereikt. Na een snelle achtervolging keerde hij aan de voet van de Oude Kruisberg terug maar deze zware kasseiklim maakte het er niet makkelijker op om voeling te houden aan het langgerekte peloton. In de uitloper en richting Hotondberg kon hij terugkeren in een grote groep die een kleine achterstand had op het peloton. Deze groep kon aan de voet van de Cote de Trieu terug aansluiten, maar de combinatie van deze klim met de Oude Kwaremont zou sowieso zorgen voor de grote schifting.
Arthur zag op de Trieu opnieuw zijn zwart beest terug en iets verderop had Maxim ook voeling met het peloton verloren. Beiden konden terugkeren aan de voet van de Kwaremont maar voor Maxim was het beste ervan af en blokkeerde volledig op de kwaremont. Arthur knokte zich na de Kwaremont nog terug tot een geloste groep. Lars, Benoît en een sterke Lawrence zaten in het peloton.
Echter hadden zich intussen 12 renners losgewerkt uit het peloton. Maar hier halfweg wedstrijd en met een selectieve terugtocht richting Kortrijk kon nog veel gebeuren. Voorin had zich 1 renner op de solotour gewaagd en was er een tegenaanval van een omvangrijke groep vanuit het peloton maar helaas had niemand van ons zich gemengd in deze tegenaanval. Het overgebleven peloton met onze 3 renners streed tijdens de plaatste ronde voor een 28e plaats. Nadat Lars en Lawrence een ongeslaagde poging deden om dit peloton te ontlopen lukte het Benoît echter wel en kwam als 32e binnen. Lars kwam als 39e binnen en Lawrence op plaats 45 van de 54 renners die de finish haalden. Arthur en Maxim werden vroeger uit de wedstrijd gehaald.


In het ploegenklassement eindigden we op een 11e plaats.


Op naar de volgende opdracht, Nokere Koerse zaterdag 14 maart!

Door: Wesley Decru

Sportline