Pistemeetings Rumbeke 9 en 16 juli

De eerste 2 pistemeetings op de wielerpiste Defraeye-Sercu zijn reeds verreden.

In de eerste pistemeeting kwamen 11 jonge renners in actie.

Bij de 12-jarigen kwam Pieter Dewulf in actie, voor hem was het zijn eerste wedstrijd op de piste. Hij werd vierde.

In de categorie 13-jarigen kwam Gaetan Hellebuyck in actie. In de scratch liet hij zich wat wegzetten en werd pas vijfde. Dit maakte hij goed in de temporonden en de puntenkoers waar hij tweemaal tweede werd. Over het volledige omnium leverde hem dit de derde plaats op.

Bij de 14-jarigen kwamen Milan Vermeulen, Matteo Vande Moortel en Laurens Plancke in actie. In het eerste onderdeel de scratch werden ze respectievelijk vijfde, derde en vierde. Laurens reed een zeer sterke temporonde die hij uiteindelijk ook kon winnen voor Milan. In de puntenkoers werd Laurens tweede en Matteo derde. In het eindklassement werd Laurens tweede, Matteo derde en Milan vierde.

In de nieuwelingen categorie kwamen vier jonge renners in actie. Leyton Soenens, Jani De Coster, Sander Kint en Wannes Dewulf. Wannes begon heel goed met een tweede plaats in de scratch maar had bij de overige wedstrijden nog steeds wat last aan zijn knie. Sander Kint startte het omnium met een derde plaats in de scratch en zou elk onderdeel 1 plaatje opschuiven. Temporonden tweede en winst in de puntenkoers. In het omnium won Sander Kint nipt door het winnen van de afsluitende puntenkoers. Wannes Dewulf werd derde in het omnium, Jani De Coster zesde en Leyton Soenens negende.

Ayton Soenens kwam in actie bij de junioren, de wedstrijden draaiden niet in zijn voordeel uit. Uiteindelijk viel hij net naast het podium en werd zo vierde.

De tweede pistemeeting was een sprinttornooi waarbij alle renners van de verschillende categorie├źn tegen elkaar konden uitkomen. Als eerste onderdeel werd een baanronde verreden. In dit onderdeel wordt 1 ronde tegen de tijd gereden. De uitslag van de baanronde zou de pouleverdeling van de eerste reeks bepalen. In totaal werden 4 reeksen verreden. Waarna we een einduitslag konden opmaken.

C├ędric Deceuninck werd bij de 12-jarigen vierde. Gaetan Hellebuyck werd bij de 13-jarigen tweede. Bij de 14-jarigen werd Laurens Plancke tweede, Matteo Vande Moortel derde, Milan Vermeulen vierde en Milan Verschaeve zesde.

Bij de nieuwelingen eindigde Leyton Soenens op een zevende plaats. Jani De Coster reed enkele zeer sterke sprints en werd hierdoor tweede. Sander Kint won het sprinttornooi bij de nieuwelingen. Ayton Soenens reed ook enkele zeer sterke spurts waardoor hij tweede werd in het sprinttornooi.

Proficiat iedereen!

Door: Pieter Develtere

Sportline