Angreau-Honnelles beker van België - junioren

Op Onze Lieve Vrouw Hemelvaart stond de 6e wegwedstrijd van de Beker van België in Angreau-Honnelles op de agenda.
Er stonden 129 renners aan de start verdeeld over 23 ploegen.
Voor ons stonden Benoît Claus, Korneel Decaestecker, Jordy Decottignies, Ian Lewille, Michiel Nuytten en Lawrence Stalpaert aan de start.

De wedstrijd werd verreden op een geaccidenteerd parcours met een totale afstand van 123km verdeeld over 10 ronden.
Naast een klim van 1km en een kasseistrook van 300m zorgde de wind en regenvlagen voor wat extra weerwerk.
Na een nerveuze aanvang stond de poort achterin open.
Tevens scheurde het peloton enkel malen in verschillende groepen maar alles kwam telkens terug samen.
Intussen had Michiel zich eerst in een kopgroep van 12 renners laten gelden maar nadat deze groep geen vrijgeleide kreeg ontstond een nieuwe kopgroep van 5 renners met opnieuw een zeer actieve Michiel vertegenwoordigd.
Deze kopgroep kreeg snel een bonus van 1min dus zag dit er zeer goed uit.
Intussen konden de andere renners zich goed standhouden in het peloton maar kreeg in de 6e ronde Ian af te rekenen met een lekke band. Hij werd snel gedepanneerd en kon na een sterke achtervolging terug aansluiten in het peloton.
Het was nu voor hem vooral kwestie om zich weer veilig weg te steken in het peloton en de klim te overleven, maar waarvoor gevreesd gebeurde en hij moest het peloton laten rijden tijdens de klim. Geen schande en vooral een leerschool voor in de toekomst.
De kopgroep, met Michiel, werd in de 7e ronde teruggegrepen en kort daarna vormde zich in schuifjes een omvangrijke kopgroep van 27 renners, waarin hier opnieuw, maar ook helaas, enkel Michiel in aanwezig was.
De beslissing was gevallen want het overgebleven peloton verloor snel veel tijd en vooraan konden 2 renners ontsnappen op 2 ronden van het einde.
Deze 2 renners bleven voorop en Belgisch kampioen Arnaud De Lie won oververdiend de wedstrijd nadat hij in alle aanvallen present was.
Nadat finaal nog enkele renners uit de groep van Michiel ontsnapten diende hij te spurten voor de 7e plaats en werd hierin 3e, met een zeer sterke 9e plaats in de uitslag!
Vanuit het peloton was eerst een groep van 9 renners met Korneel ontsnapt. Hij diende deze groep op het einde nog te laten rijden en kwam als 35e binnen.
Benoît, Lawrence en Jordy konden ook nog met een 10tal het peloton achter zich laten en kwamen respectievelijk als 36e, 42e en 44e over de streep.
Hiermee een bewijs dat ze iets te laat in actie waren gekomen want enkelen hadden zich moeten kunnen vertegenwoordigen in de grote kopgroep, maar desalniettemin reden ze een goeie finale.

Met deze knappe collectieve prestatie, en jammer van de pech van Ian, behaalden we een 7e plaats in het ploegenklassement.

Door: Wesley Decru

Sportline