Vresse sur Semois klimkoers

Op donderdag 1 augustus stond de tweede klimkoers van het seizoen op het programma in Vresse-sur-Semois.
Een mooie zonnige dag zorgde voor ideale weersomstandigheden om in te koersen.

De eerste wedstrijd van de dag was voor de nieuwelingen, die tevens meetelde voor de Topcompetitie.
Er stonden 85 renners aan de start waaronder 3 Jonge Renners, namelijk Maxim Delrue, Baptiste Dewil en Wannes Dewulf.
Tijdens de eerste grote lus van 18km werd al fel aan de boom geschud en lag het al in meerdere groepen. Baptiste kon zich in een groep net na de kopgroep standhouden, Maxim en Wannes volgden in het overgebleven pelotonnetje.
Na de tweede grote lus, om daarna nog 3 plaatselijke ronden te rijden met daarin telkens een pittige klim van 2km, had Baptiste zich sterk stand gehouden in zijn groep en deed veel kopwerk om zich terug vooraan te knokken. Maar de kopgroep was helemaal uit elkaar gespat in kleine groepjes en de sterkeren hadden zich intussen laten gelden.
Maxim en Wannes werden voor het aanvatten van die plaatselijke ronden uit koers genomen.
Baptiste bleef sterk standhouden en moest met een klein groepje spurten voor een 20e plaats waarin hij 2e werd, dus een 21e plaats in de uitslag van de 32 renners die uitreden.

Na de nieuwelingen volgde dan nog de junioren.
Hier stonden 91 renners aan de start met voor ons Benoît Claus, Robbe Lamote en Rotem Tene.
In tegenstelling van de nieuwelingen dienden de junioren 2 grote lussen af te leggen vooraleer nog 3 plaatselijke ronden te rijden.
Tijdens de eerste grote lus en na de tweede beklimming van de dag lag het peloton fel uit elkaar maar alles kwam terug samen. We verloren enkel Rotem nadat hij zich niet goed voelde en de wedstrijd na 1 uur staakte. Benoît en Robbe konden zich in het peloton stand houden.
Tijdens de tweede grote lus en na de vierde beklimming was het peloton opnieuw uit elkaar gespat. Benoît kon zich in het peloton vastklampen, Robbe verloor het contact en verzeilde in een gelost groepje maar mocht de plaatselijke ronden nog aanvatten.
Tijdens die plaatselijke ronden viel alles uit elkaar en was het voor Benoît overleven. Intussen werd Robbe vroegtijdig afgevlagd.
Benoît kon op karakter standhouden in een achterliggend groepje en beëindigde de wedstrijd, op weliswaar ruime afstand van de winnaar, op een 38e plaats van de 41 renners die hun wedstrijden uitreden.

Door: Wesley Decru

Sportline