Trofee van Vlaanderen Reningelst - junioren

Voor het eerst ging de wedstrijd in Reningelst door als UCI-wedstrijd, vroeger was dit een beker van Belgiƫ-wedstrijd.
Aan de start stond een internationaal deelnemersveld van 137 renners. Er werden 11 ronden gereden van 11,5km. Dit op een golvende omloop en met een strakke wind.
Geselecteerden waren Lawrence Stalpaert, Korneel Decaestecker, Michiel Nuytten, Rotem Tene, Arthur De Neve en Jordy Decottignies.

Al in de eerste ronde was er in een binnenwegje een valpartij. Eerst werd Jordy afgeroepen in de wedstrijdradio, maar die zou terug vertrokken zijn. Met auto 20 ging het niet vlot tot bij de valpartij te geraken. Bij aankomst stonden zowel Jordy en Arthur nog stil. Bij Arthur werd een fietswissel uitgevoerd. Jordy had 3 gebroken spaken, er werd een ander voorwiel gestoken.
Met heel wat achterstand werd de achtervolging ingezet. We naderden zienderogen, maar kregen opnieuw pech. Rotem reed lek... Een attente commissaris riep de neutrale wagen op.
Jordy kon het tempo achter de volgwagen niet meer volgen en moest loslaten. Bij het terug aansluiten bij het peloton kwam Rotem ten val. Intussen was Arthur na een sterke inspanning al goed opgeschoven tussen de volgwagens en sloot aan bij Rotem. Na een lange achtervolging sloten beide renners terug aan bij het peloton.
Jammergenoeg brak het peloton kort daarop in verschillende groepjes. Arthur en Rotem verzeilden in de geloste groepjes en moesten de strijd staken.
Ook voor Michiel was nog een fietswissel noodzakelijk door schakelproblemen.
Het peloton viel nog verder uit elkaar.
Lawrence deed nog een mooie remonte en haalde 2 groepjes in. Hij eindigde op een 30e plaats.
Korneel eindigde als 56e en Michiel werd 69e.
In de top20 eindigden slechts 4 Belgen.

Door: Olivier Maertens

Sportline