Lars Van Ryckeghem wint beker van België-interclub in Linter!

Op onze Nationale feestdag stond de 4e Beker van België wedstrijd op de agenda, meer bepaald de Grote Prijs Eddy Schepers in het Vlaams-Brabantse Linter.

Er stonden 25 ploegen aan de start met in totaal 140 deelnemers.
Onze ploeg werd vertegenwoordigd door Korneel Decaestecker, Ian Lewille, Michiel Nuytten, Lawrence Stalpaert, Lars Van Ryckeghem en Laurens Vandaele.

De wedstrijd zelf werd verreden over 11 ronden van 10,5 km, goed voor 115,5km in totaal. En dit op een haast vlak parcours.

De jongens kregen de opdracht om in het begin attent te zijn om geen grote en vroege ontsnapping te laten vertrekken.
Er werd nerveus gestart met enkele valpartijen waar gelukkig niemand van ons in betrokken was en het tempo lag hoog waardoor niemand een vrijgeleide kreeg.
Enkele schuchtere pogingen, waarin Korneel ook eens zijn neus aan het venster stak, kregen hooguit 15-20 seconden maar op een parcours waar ver vooruit kon gekeken worden was een vluchter een vogel voor de kat.

Halfweg koers kende Laurens spaakbreuk en diende van wiel te wisselen en kon na een ronde achtervolgen terug aansluiten in het peloton.
Pas toen een grote groep van een 10tal renners na halfweg een maximum voorsprong van 30 seconden verzamelde, en niemand van ons vertegenwoordigd was, werd het eventjes spannend.
Gelukkig bleef die ontsnapping niet doorgaan en was alles te herdoen.

Op een kleine 3 ronden van het einde ontbond Lars met 2 vluchtgezellen zijn duivels en gaf er zoals we hem kennen een ferme lap op.
Stelselmatig ging hun voorsprong de lucht in en halfweg de voorlaatste ronde bedroeg die een 20tal seconden.
Bij het ingaan van de laatste ronde vond Lars het welletjes en liet hij zijn medevluchters achter en probeerde hij een ‘Thomas De Gendtje’ te doen, wat zeker binnen mogelijkheden ligt gezien zijn palmares.

De laatste ronde was het nagelbijten want ineens kregen we positieve info dat zijn voorsprong 30 seconden was halfweg de laatste ronde en niet veel later was die ineens gehalveerd..
Maar waarop we zaten te hopen gebeurde. Lars kon de sterk opkomende achtervolgers nipt afhouden en het zegegebaar maken. BINGO !!

Lawrence was ook nog meegegaan in een tegenaanval om Lars te beschermen en kon zich naar een eveneens knappe 7e eindplaats spurten.

Verder in het peloton kwam Ian als 21e, Korneel als 26e en Michiel als 52e aan. Laurens diende op het einde de rol te lossen en kwam als 120e aan.

Naast de individuele zege van Lars moesten we ons nipt tevreden stellen met een 2e plaats in het ploegenklassement om het helemaal compleet te maken, maar we klagen hier zeker niet om.

Achteraf genoten we, want zoiets komt niet alle dagen voor, maar met Lars weten we dat we een goudhaantje in de rangen hebben!

Door: Wesley Decru

Sportline