Omloop der 3 provincies Outryve

Voor deze regionale interclub stonden Arthur De Neve, Jens Decaestecker, Korneel Decaestecker, Jordy Decottignies, Robbe Lamote en Lars Van Ryckeghem voor onze ploeg aan de start.
Er dienden 2 plaatselijke ronden worden afgelegd, gevolgd door een grote ronde in de Vlaamse Ardennen en tot slot nog 2 plaatselijke ronden met een totale afstand van 118km.
Er stonden 140 renners aan de start.
In de aanloop richting de eerste beklimming van de Tiegemberg kreeg Jens het moeilijk om het peloton te volgen en verdween relatief snel uit wedstrijd.
Vanaf km 42 met de Kluisberg volgden de hellingen elkaar snel op met de Horlitain, Knokteberg, Oude Kwaremont, Patersberg, Hoogberg en Hotond en was het zaak om goed voorin te zitten.
Daar zou sowieso de schifting gevoerd worden.
Het was Arthur die het in aanloop naar de Oude Kwaremont het wat moeilijk kreeg en met minieme achterstand boven kwam. Echter ging het mis toen hij bij het aannemen van een drinkbus in contact kwam met de volgwagen en een ongelukkige val maakte. Hierdoor was zijn wedstrijd abrupt ten einde.
Intussen had Lars met een 10tal de sprong gemaakt naar de kopgroep en kwamen 15 renners aan de leiding.
Korneel en Robbe zaten na de heuvelzone in het sterk uitgedunde peloton en Jordy zat in een achtervolgende groep die nog voor het binnenrijden van de plaatselijke ronden terug aansluiting maakte met het peloton.

De finale plaatselijke ronden zouden voor de beslissing zorgen en met enkele sterke blokken was het zaak voor Lars om bij de pinken te zijn.
Echter net voor het aanvatten van de slotronde reed Lars lek maar na een snelle fietswissel kon hij op zijn beurt snel terug aansluiten bij de kopgroep.
Intussen zat het spel op de wagen en hadden zich 7 renners losgewerkt uit de kopgroep.
Lars zette op een 7tal kilometer van de aankomst de tegenaanval in met een andere renner en kon op een 3tal kilometer voor aankomst aansluiting maken met de kopgroep.
Gezien zijn sterke inspanning kon hij de kat uit de boom kijken om eventueel met een late ultieme aanval de kopgroep te ontvluchten maar hij slaagde hier echter niet meer in.
Dus ging het in een sprint beslecht worden en hierin werd hij 6e. De snelle Nederlander Olav Kooj behaalde de overwinning.
Achter de kopgroep kwamen nog kleine groepjes voor het peloton binnen en ook Korneel kon het peloton nog ontlopen en werd eveneens knap als 28e afgevlagd.
Jordy en Robbe zaten in het peloton en werden respectievelijk als 41e en 53e afgevlagd.

In het ploegenklassement werden we 7e op 25 ploegen.

Door: Wesley Decru

Sportline