Provinciaal kampioenschap junioren Vosseslag - De Haan

Met 100 renners kwamen de junioren aan de start op hun provinciaal kampioenschap. Maar liefst 22 Jonge Renners namen deel.
De wedstrijd verliep over 15 ronden van 8km, op een vlakke omloop en een strakke wind.

Al van in het begin lag het tempo hoog. 2 renners gingen in de aanval en in het peloton viel het stil. De leiders namen een voorsprong van bijna 1'30". In de eerste ronde reed Laurens lek, na een vlotte wielwissel kon hij gemakkelijk terug aansluiten bij het peloton.
Intussen kwam reactie vanuit het peloton en er werd geknabbeld aan de voorsprong van het kopduo.
In de daaropvolgende ronde was er een valpartij met Chayton en Luca. De achtervolging werd ingezet en nog voor ze de aansluiting maakten in het peloton kregen we een melding dat Ynse lek reek. Ynse werd gedepanneerd door de neutrale wagen. Enkele kilometers later stond Korneel aan de kant van de weg met een kapot versnellingsapparaat. Een fietswissel was dus noodzakelijk.
Korneel en Ynse gingen in de achtervolging. Korneel kon terug aansluiten bij het peloton. Ynse lukte hier helaas niet in door een slepend wiel.
Intussen werd het kopduo gegrepen door het peloton.
Er kwam een nieuwe aanval van een trio, met Robbe erbij. Zij werden terug gegrepen door het peloton.
Iets na halfweg koers kwam Arthur ten val en moest de strijd staken. In dezelfde ronde was er nog een valpartij. Korneel en Jens lagen erbij. Korneel kon op eigen houtje het peloton terug bijbenen. Jens kwam na een sterke achtervolging terug aansluiten, maar moest kort daarop jammergenoeg het peloton terug laten rijden omdat het tempo de lucht in ging.
Nog was de ellende niet afgelopen. Ook voor Ayton was er een wielwissel na wielbreuk. En Tiebe was betrokken in een valpartij.

Er kwam een kopgroep van 14 renners tot stand, zonder Jonge Renners. Hun voorsprong groeide tot boven de minuut.
Het sein om een hevige reactie vanuit ons team te ondernemen.
Enkele Jonge Renners trokken het tempo ferm de lucht in, waardoor zich een achtervolgende groep van 11 renners vormde met Lars, Lawrence, Simon, Ian en Laurens.
De voorsprong slonk zienderogen. In de voorlaatste ronde kreeg Ian, die deel uit maakte van de achtervolgende groep, helaas kettingpech. Hij moest wachten tot na het peloton om door de ploeg geholpen te kunnen worden. Een halve ronde sloot hij terug aan bij het peloton. Ook in de laatste ronde kreeg Emiel nog af te rekenen met een lekke band.
De achtervolgende groep sloot in de laatste ronde aan bij de kopgroep. Maar intussen waren 2 renners in de aanval getrokken. Ondanks verwoede pogingen van Lars geraakte hij niet meer in de kop van de koers.

Uitslag:

7 STALPAERT Lawrence
8 VANDAELE Laurens
13 MAES Simon
24 VAN RYCKEGHEM Lars
26 CLAUS BenoƮt
31 LEWILLE Ian
36 DECOTTIGNIES Jordy
39 DECAESTECKER Korneel
47 LAMOTE Robbe
51 VANDEVYVERE Emiel

DNF (oa door pech): DE NEVE Arthur, DEBRUYNE Lennert, DECAESTECKER Jens, DESSEYN Chayton, DEVOOGDT Henri, DEWEERDT Tiebe, HOORELBEKE Ynse ,MASIL Rune, SOENENS Ayton, VANCOILLIE Remi, PERDU Luca, BROIDIOI Jente

Door: Olivier Maertens

Sportline