E3 Binckbank Harelbeke

Foto: Katrien Quartier

Enkele weken na de profs reden ook de junioren hun E3 Binckbank Harelbeke. Een wedstrijd over een afstand van 118km, met 10 hellingen en 2 kasseistroken. Door de hevige wind werd de wedstrijd nog harder.
Lars Van Ryckeghem, Benoît Claus, Lawrence Stalpaert, Arthur De Neve, Robbe Lamote en Lennert Debruyne kwamen er aan de start.

Vanaf de officiële start was er een strook met zijwind. Het peloton werd op een lint getrokken, maar bleef nog samen.
Op de eerste beklimming, de knokteberg, kreeg Arthur af te rekenen met materiaalpech. Een renner reed in zijn versnellingsapparaat, waardoor een fietswissel nodig was. De achtervolging werd ingezet maar terugkeren was niet mogelijk omdat hij in geloste groepjes verzeilde. Intussen kregen Lennert en Robbe het ook moeilijk en moesten het peloton laten rijden.
Naarmate de hellingen vorderden werd het peloton uitgedund. Na de combinatie van de Stationsberg en Mariaborrestraat lag het peloton helemaal uiteen. Lawrence en Benoît volgden in 1 van de geloste groepjes. Vooraan kwam een kopgroep van 7 renners tot stand, met Lars erbij. Ze kwamen met een voorsprong van 22sec boven op de patersberg. Na de beklimming van de oude kwaremont werden de leiders terug gegrepen.
De Deen Andresen trok in de aanval en bouwde zijn voorsprong op tot meer dan 1 minuut. Hij won de wedstrijd.
Lars eindigde na een knappe wedstrijd op een 45e plaats.

Door: Olivier Maertens

Sportline