Ronde van Vlaanderen junioren

Foto: Stijn De Neve

149 renners kwamen aan de start van hun Ronde van Vlaanderen. Klokslag 9u25 namen zij de start voor een wedstrijd over 136,3km. Na de kasseistroken van de Lippenhovestraat, Paddestraat en Haaghoek, volgden de beklimmingen van de Leberg, Valkenberg, Berendries, Ten Bosse, 3x de Vesten en 1x de beklimming van de Muur van Geraardsbergen.
Arthur De Neve, Benoît Claus, Korneel Decaestecker, Lawrence Stalpaert, Rotem Tene en Robbe Lamote namen er de start.

In de vroege ochtend viel er wat regen, dat zorgde ervoor dat de kasseien er glad bij lagen. Deze zorgden voor de nodige valpartijen. Lawrence wilde 1 van die valpartijen ontwijken maar schoof zelf weg. Ook Rotem kwam ten val en kwam in aanraking met een boom. Nog voor de ploegwagen de nodige assistentie kon geven werden we opgeroepen voor Korneel, die lek stond. Na een fietswissel werden Lawrence en Rotem opgewacht. Rotem kon zijn duim amper nog bewegen en stapte af.
De achtervolging werd ingezet met Lawrence, we pikten Korneel en Robbe (zadel gekanteld) op. Maar enkele kilometers verder moesten we de renners onterecht achterlaten door een koerscommissaris.
Op de haaghoek kwamen we Benoît tegen, met een slepende rem. Het euvel werd opgelost en Benoît zette de achtervolging in. Na Ten Bosse sloot hij na een lange en knappe achtervolging terug aan.
Aan de voet van de vesten was er een valpartij, Benoît moest voet aan de grond zetten en verloor hierdoor contact met het peloton.
Arthur reed een knappe wedstrijd en kon als eerstejaars zijn wedstrijd beëindigen op een 93e plaats.

Hopelijk in de volgende wedstrijden meer geluk!

Door: Olivier Maertens

Sportline