Nations Cup Gent-Wevelgem U19

21 landenploegen en 3 provinciale ploegen met in totaal 144 deelnemers stonden er aan de start voor een opdracht van 120km.

Onze renner Lars Van Ryckeghem werd via Cycling Vlaanderen geselecteerd om hieraan deel te nemen.

Na een vlakke omloop van 40km begon een gesloten peloton aan de beklimmingen van Baneberg, Kemmelberg en Monteberg.
Hier kon Lars zich in het eerste deel van het peloton handhaven en na deze 3 beklimmingen ging hij alleen in de aanval.
Hij kreeg iets later versterking van een Waalse landgenoot en samen liepen ze 20tal seconden uit op het peloton.
Iets later kregen ze versterking van een 8tal renners en we hoorden 30 seconden in de radio maar net voor het begin van de 2e maal drieluik Baneberg, Kemmelberg, Monteberg zat hun vlucht erop.
Maar Lars wist van geen ophouden en besloot richting voet van de Kemmel er alleen van door te gaan. Hij had 10tal seconden voorsprong aan de voet van de Kemmel maar kon op de top net niet aanpikken met het ontketende peloton die losbrak op de laatste maal Kemmel.
Na die Kemmel was het nog een 25km tot aankomst op de Grote Markt van Ieper en had zich een kopgroep van een 30tal zich losgewerkt. Lars volgde met een 10tal op 20tal seconden en het fel uitgedunde peloton volgde iets verderop.
Helaas kon Lars geen aansluiting meer maken met de kopgroep en werd zijn groep wel nog opgeslorpt door het peloton.

In de finale reden 2 renners weg uit de kopgroep en wist de Amerikaan Simmons, die hier vorig jaar al 3e werd, de winst binnen te halen voor een Engelsman.

De groep van Lars streed voor de 32e plaats en Lars kwam uiteindelijk binnen als 69e.

Hij reed een verdienstelijke wedstrijd, weliswaar zonder resultaat maar met opnieuw een pak extra ervaring voor in de toekomst !

Door: Wesley Decru

Sportline