Nokere Koerse - 16/03

150 deelnemers stonden aan de start verdeeld onder 16 Belgische ploegen en 9 buitenlandse ploegen.
Voor ons waren Benoît Claus, Korneel Decaestecker, Ian Lewille, Michiel Nuytten, Rotem Tene en Lars Van Ryckeghem de uitverkoren renners om hieraan deel te nemen.
Er diende een grote ronde van 57km afgelegd te worden en dan nog 5 plaatselijke ronden van 12km, goed voor 117km in totaal waarvan 22 km over kasseien.

Vanaf de start in Nevele was het vol tegenwind om via Deinze richting Kruishoutem te rijden om zo op de grote ronde te komen.
Tijdens deze aanloop gebeurden er verschillende valpartijen en daar was Korneel het slachtoffer in een massale valpartij.
Hij moest van fiets wisselen en kwam voor de eerste belangrijke kasseistrook van de Huisepontweg in Wannegem-Lede terug aansluiten, maar het noodloot sloeg op het einde van de kasseistrook weer toe door een 2e valpartij en helaas zat zijn wedstrijd er op.
Intussen hadden zich 3 renners losgerukt uit het sterk geslonken peloton en fietsten een bonus van 1 à 2 minuten bij elkaar.
Na een 40tal kilometer kwam eerstejaars Ian Lewille ook in de problemen en kon zich enkele kilometers verder weer in het peloton terug knokken, maar net voor de lange kasseistrook van de Huisepontweg was de veer gebroken.
Met nog 4 ploegmaten in het peloton werden de plaatselijke ronden aangesneden en na een 90tal kilometers zat het avontuur van de 3 koplopers er ook op.
En met nog 2 ronden te gaan werd de finale ingezet door een aanval van 2 renners die er iets later 3 medevluchters bijkregen.
Deze 5 renners gingen de laatste ronde in en 9 achtervolgers zaten op 30 seconden, het peloton bestaande uit nog een 65tal renners met onze 4 renners zat op 1 minuut.

Nadat 1 renner de kopgroep moest laten rijden gingen ze met 4 renners de spurt in en de Brit Alex Haines trok het pleit naar zich toe.
In de achtergrond kon eerstejaars Benoît nog het peloton ontsnappen en in de sprint voor de 15e plaats kwam hij als 4e over de streep boven op Nokerberg, goed voor een knappe 18e plaats en 7e landgenoot in dit internationaal deelnemersveld.
In het peloton konden onze 3 overgebleven renners zich niet positioneren voor de eindspurt bergop en kwamen helemaal achteraan het peloton binnen, dit op een respectievelijke 72e plaats voor Rotem, 76e plaats voor Michiel en 77e plaats voor Lars.
In het ploegenklassement eindigden we op een 10e plaats op 25 ploegen.

Door: Wesley Decru

Sportline