Kuurne-Brussel-Kuurne junioren

Foto: Jurgen Claus

125 renners kwamen aan de start van de internationale openingsklassieker Kuurne-Brussel-Kuurne voor junioren. Rotem Tene, Lars Van Ryckeghem, Michiel Nuytten, Arthur De Neve en Benoît Claus verdedigden de clubkleuren.

Na een grote ronde van 107,8km volgde nog een plaatselijke ronde van 15,3km. In de grote ronde reden de renners op volgende hellingen: de volkegemberg, stokstraat, kanarieberg, hotond, oude kwaremont, vossenhol, holstraat en nokereberg. Naast deze hellingen waren er ook nog de kasseistroken van de holleweg en de varent. Een strakke wind zou de wedstrijd nog wat zwaarder maken.
Tijdens de aanvangsfase kwamen enkele aanvallen tot stand, maar deze droegen niet ver. Met de bergzone in zicht kwam toch een kopgroep tot stand die een voorsprong opbouwde tot 1 minuut. Op de eerste beklimming, de Volkegemberg, kwam Michiel ten val door een renner die onhandig zijn drinkbus aannam. Hierdoor verzeilde hij in een achtervolgend groepje met gelosten. Net voor de Stokstraat had Arthur af te rekenen met een lekke band. Hij werd gedepanneerd door de neutrale wagen en kon zijn weg verder zetten. Op de beklimming haalde hij geloste renners in, waaronder Benoît die een mindere dag had. Michiel, Benoît en Arthur sloten net voor de kanarieberg terug aan bij het peloton na een lange achtervolging.
Op de kanarieberg kregen heel wat renners het moeilijk. Arthur en Benoît bekochten hun inspanningen en moesten het peloton laten rijden. Lars, Rotem en Michiel positioneerden zich mooi vooraan in het peloton.
Op de oude kwaremont brak het peloton in verschillende stukken. Bij het samensmelten van de groepjes zaten Lars en Rotem in het eerste peloton. Michiel verzeilde in een gelost groepje en kon niet meer terugkeren.
Op terugweg naar Kuurne kwam een kopgroep van 21 renners tot stand. Het peloton kwam terug tot op 33sec, maar daarna brak de veer. Rotem en Lars toonden zich in de plaatselijke ronde zeer actief in het peloton. Lars reed weg met enkele renners, maar op 4km van de eindstreep werd hij terug bijgehaald.
Rotem eindigde op een 49e plaats en Lars werd 61e.

Door: Olivier Maertens

Sportline