Wannes Dewulf Belgisch Kampioen Keirin

Op zaterdag 22 december kwam Wannes Dewulf als enige Jonge Renner aan de start bij de nieuwelingen. Hij reed zowel de puntenkoers als de achtervolging. In de achtervolging zet Wannes een zeer knappe tijd neer van 2’29”795 over 2km (8 ronden) met stilstaande start. Dit was goed voor een 6de tijd.
In de puntenkoers over 60 ronden (15km) met 6 sprints om de 10 ronden werd er tactisch gereden, een 4-tal profiteerde daarvan en nam een winstronde en de bijhorende 20 punten. Wannes probeerde nog met enkele pogingen om ook een winstronde te bemachtigen. Dit was de enige manier om nog op het podium te komen, maar dit lukte helaas niet waardoor hij uiteindelijk 9de werd in de puntenkoers.

Op zondag 23 december kwamen Ayton Soenens, Leyton Soenens en Wannes Dewulf in actie bij de Jonge Renners. Ayton kwam bij de junioren in actie in de puntenkoers over 100 ronden (25km) met 10 sprints om de 10 ronden. Bij de junioren wordt er al eens sneller een ronde voorsprong genomen, maar vandaag was dit niet het geval. Dus moesten alle punten gesprokkeld worden in de verschillende tussenspurten. Ayton werd uiteindelijke 8ste met 4 punten.
Naast de puntenkoers kwam Ayton ook in actie in de Keirin. In de eerste reeks kwam Ayton tegen heel wat sterke namen. Hij kon zich niet plaatsen bij de eerste 3 en werd daardoor verwezen naar de klein finale. In die kleine finale werd hij 2de wat hem in de einduitslag op een zeer verdienstelijke 8ste plaats bracht.

Wannes kwam dan weer in actie in de 500m. Hierin werd hij 5de met een tijd van 37”104 ook dit is opnieuw met stilstaande start.
Leyton kwam evenals Wannes aan de start in de Keirin. In de Keirin wordt het tempo de eerste 3 ronden opgedreven door een derny-gangmaker. Daarna gaat de wedstrijd nog verder over 3 ronden. Leyton kwam in de eerste reeks niet verder dan de 4de plaats, enkel de eerste 2 plaatsen zich rechtstreeks voor de halve finales. Ook in de herkansingen kon Leyton zich helaas niet plaatsen voor de halve finale. Desondanks goeie wedstrijden gereden voor een eerste jaar nieuweling.

Wannes verging het heel wat beter in de Keirin. In de derde reeks ging hij rechtstreeks door naar de halve finales dankzij een 2de plaats in die reeks. Wannes won zijn halve finale en kon zich dan ook zonder problemen plaatsen voor de finale met 6 renners. In die finale werd er zoals verwacht bij de nieuwelingen opnieuw snel hoog in de baan gestuurd nadat de derny de wedstrijd verliet. Wannes zat vrij ver gepositioneerd en voerde het plan om van ver aan te gaan fantastisch uit. Op een kleine 400m van de meet stuurde hij naar beneden en trok de sprint in gang vanop de kop. In de laatste ronde probeerden de anderen nog op te zetten, maar Wannes was duidelijk de snelste en won zo overtuigend het Belgisch kampioenschap Keirin.

Proficiat aan allen!

Door: Pieter Develtere

Sportline