Cyclocrosswedstrijd Belgisch Kampioenschap U15 te Lille op 25 november 2018

Tot volgend jaar :-)

Een parcours met heel veel zand (1/3), daarnaast ook nog heuveltjes waardoor veel singletrack dus weinig ruimte om in te halen. Grotendeels het parcours van de elite, een grote omloop dus (2,2 km) maar zeker het Belgisch Kampioenschap waardig! Door de droogte lag het parcours er veel moeilijker en lastiger bij dan vorig jaar, net zoals in de Wereldbeker-wedstrijd voor de elite te Koksijde, een 200-tal kilometer hier vandaan…
Alle toppers tekenden present, 52 deelnemers per reeks: controle op mechanische doping, start dit jaar volgens loting (uitgezonderd de winnaars van één of meerdere wedstrijden, die mochten vooraan starten), lichten, enz… Het blijft een speciaal gevoel bij renners en hun entourage.

12-jarigen:

4 JRR hier in deze categorie, dit voor 3 ronden: Briek Plasman & Cédric Deceuninck hadden een redelijke loting…; MathisCassaert en Jasper Vlaeminck een slechte… Onze jongens hadden het niet gemakkelijk met het hoge tempo op dit specifiek parcours, die de streekrenners zeker in hun voordeel speelde… Briek eindigde op plaats 21, de 30ste plaats was voor Mathis. Cédric volgde kort daarop (34) en Jasper legde beslag op plaats 47.

13-jarigen:

Drie ervaren JRR ( want vorig jaar ook al aanwezig), hier ook (uiteindelijk) voor 3 ronden: Gaëtan Hellebuyck, Wout Hemeryck en Rune Meyhui.
Wout had een goede loting (plaats 15), Rune een matige (plaats 35) en Gaëtan een slechte (plaats 50).
Vaststelling: van de 9 renners die vooraan mochten starten (met winst) zijn er 7 effectief binnen de eerste negen plaatsen geëindigd…
Super 1ste ronde voor Rune: mee met de kopgroep van acht maar door een val in het zand 3 plaatsen verloren en dan op het einde gesprint voor plaats 10 maar verloren: 11de en 3de West-Vlaming, knappe race Rune !
Wout reed na één ronde op plaats 18, zijn wedstrijd was constant en deze plaats was ook de zijne aan het einde, goed gereden Wout !
Gaëtan was zwaar ontgoocheld na de wedstrijd: prima inhaalrace maar die loting… finaal 23ste, up to next ;-)

Een emotionele, speciale dag… maar iedereen (terug) een ervaring rijker !

Dit Kampioenschap is voor mezelf de ideale afsluiter na 4 jaar ploegleiderschap bij Jonge Renners. Een dikke merci aan Kris, Olivier, Bart, de RvB én alle medewerkers voor de kans die ik kreeg om dit te kunnen uitoefenen, het was een mooie en leerrijke ervaring !

De koers gaat door en tot eens... langs de vele omlopen !

Sportieve groeten,

Steven Meyhui

Door:

Sportline