Jemeppe beker van België junioren

123 renners kwamen aan de start van de laatste wegwedstrijd in de beker van België te Jemeppe bij Luik.
Justin Houtekier, Wannes Geldhof, Tristan Bruyneel, Jurgen Timperman en eerstejaars Robbe Lamote kwamen aan de start.

De wedstrijd verliep over maar liefst 134,9km. 130,5km in lijn gevolgd door een plaatselijke ronde van 4,4km. De beginfase was relatief vlak, daarna kregen de renners heel wat hellingen voor de wielen geschoven. In totaal 9. Het werd een loodzware wedstrijd, mede door de zware weersomstandigheden. De hemelsluizen gingen halfweg koers helemaal open.

Justin toonde zich van in het begin al actief. Tot 2 maal toe ging hij met een groepje in de aanval. De voorsprong bedroeg nooit meer dan 25sec en ze kregen geen vrijgeleide.
Bij het begin van de bergzone loste Jurgen de rol. Onderkoeld stapte hij uit de wedstrijd. Ook Tristan moest het peloton laten rijden, maar bleef stevig verder rijden. Enkele kilometers verder kwam hij bij Robbe.
Intussen reden Justin en Wannes mee in het sterk uitgedunde peloton achter de 3 leiders. De 3 leiders reden een voorsprong van 2min bij elkaar, en zouden niet meer bedreigd worden.
Na 105km was er een valpartij. Wannes was hierin betrokken. Doordat nog een groepje gelost was en de ploegwagens daar achter reden moest Wannes lang wachten op zijn reservefiets. Ontmoedigd kroop hij op zijn fiets, terugkeren was niet meer mogelijk.
Justin eindigde op een knappe 22e plaats in deze loodzware rit.
In het ploegenklassement eindigden we op een 17e plaats, net genoeg om onze positie in het ploegenklassement van de beker van België te behouden. Hierin werden wij mooie 6e op 22 ploegen.

Door: Olivier Maertens

Deliclean