Ster van Zuid-Limburg - Junioren

Foto: Olivier Maertens

Van vrijdag 30 maart tem maandag 2 april stonden 1 proloog en 3 ritten in lijn op het programma.
Met renners Korneel Decaestecker, Wannes Geldhof, Milan Hanne, Simon Maes, Laurens Vandaele en Cedric Verhelle gingen we hierin van start.
In totaal kwamen 24 ploegen en in totaal 142 renners aan de start.

Op vrijdagavond werd het startschot gegeven met een proloog van 5,8km en mocht Simon bij ons de spits afbijten.
Hij zette al meteen een mooie richttijd van 8m08 neer waarna Laurens ten start ging. Laurens kon echter niet overtuigen, meer nog, hij liet geen normale indruk en reed een ontgoochelende tijdrit.
Daarna volgde Wannes en die kwam meteen sterk uit de startblokken en knalde naar een tijd van 7m45 waarmee hij werd 17e en maar 15sec moest toegeven op de winnaar.
Nadien volgden nog Milan, Korneel en Cedric die door de opkomende wind en soms lichte regen de scherpe tijd van Wannes niet konden benaderen.

Op zaterdag stond dan een eerste rit in lijn op het programma van Borlo naar Bovelingen.
Na de proloog van daags voordien was het vooral uitkijken naar Wannes die hopelijk kon standhouden en zo zijn plaats in het klassement kon vasthouden.
De schifting zou gebeuren tijdens de 2 passages op een klim met kasseien waar op de top een lange uitloper volgde waar de wind op de kant blies.
Tijdens die eerste beklimming scheurde het peloton in 4 stukken en verloren we Laurens en Cedric.
Wannes kon zich in de eerste waaier van een kleine 30 renners handhaven. Milan en Korneel volgde in de tweede waaier en Simon in de laatste waaier.
Tijdens de 2e en laatste beklimming van die ‘kasseiberg’ kwam de tweede waaier terug sterk opzetten en dat was het sein om er vooraan weer een lap op te geven.
Wannes liet zich verrassen en moest zijn groepje laten gaan en viel terug naar de tweede waaier waarin Korneel en Milan hun plaats behielden en hierin de wedstrijd beëindigden.

Op zondag was de rit Landen – Landen waarin we nog 4 renners aan de start hadden met Korneel, Wannes, Milan en Simon.
In deze rit had de wind hier weer vrij spel en de renners konden niet overtuigen.
Iedereen moest vroegtijdig het peloton laten gaan en kwamen aan op geruime achterstand.
Maar iedereen mocht de volgende dag opnieuw de start nemen.

De slotrit op maandag was dan ook de koninginnerit met een vlakke aanloop vanuit Borlo richting de 2 hellingen te rijden om dan via hetzelfde traject hun weg terug te nemen richting de finale plaatselijke omloop in Borlo.
De renners werden door de ploegleiding gewaarschuwd dat er snel kans was op waaiervorming gezien de zijwind richting de hellingen en dat na de hellingen ditzelfde fenomeen ook zeer reëel was!
Wat gezegd, wat gedaan. Alle renners zaten mooi voorin en konden de relatief rustige aanloop richting de hellingen voorin aanvatten.
Na de hellingen viel het peloton wel degelijk in verscheidene groepjes en iedereen kon zich knap handhaven in de tweede groep die bij het aanvatten van de plaatselijke ronden aansloot bij de eerste groep.
Bij Korneel was tijdens die plaatselijke ronden het vat leeg en moest de wedstrijd iets vroeger verlaten.
De andere 3 konden zich handhaven in het laatste peloton want tijdens die plaatselijke ronden hadden verscheidene renners waren het peloton nog ontglipt.
Milan, Simon en Wannes reden de wedstrijd uit en vooral Simon kreeg vandaag de bevestiging dat er meer in hem zit dan hij de voorbije dagen liet blijken.

Met 4 renners in de einduitslag op 62 renners die de finish haalden en finaal nog een 11e plaats in het ploegenklassement konden we uiteindelijk niet ontevreden zijn.

Door: Wesley Decru

Deliclean