Nations Cup Gent-Wevelgem - Junioren

Foto's: Martine Verfaillie

Eerstejaars junior Michiel Nuytten kreeg via de Provinciale selectie de kans om deel te nemen aan deze internationale UCI-wedstrijd met landenploegen.

Samen met 5 andere gouwgenoten vertegenwoordigde hij de West-Vlaamse selectie die hiervoor een ploeg mocht afvaardigen.

In de vroege ochtend, om 9u, werd de officiƫle start gegeven waarin 21 landenploegen en 3 provinciale selecties met in totaal 146 renners de start namen.

Ze kregen 118km in lijn voor de wielen geschoven met een eerste relatief vlakke lus van 50km gereden vooraleer de renners de bergzone indoken met telkens 2x Baneberg - Kemmelberg - Monteberg om daarna in rechte lijn terug te keren richting aankomst op de Grote Markt van Ieper.

In deze aanloop vormde zich een kopgroep van 3 renners die tot 3min voorsprong bij elkaar fietsten.

Michiel kon zich in dit nerveus begin, waarin enkele verwachte valpartijen gebeurden, veilig handhaven in het peloton en sneed de eerst beklimming van de Kemmelberg mooi voorin het peloton aan.

Hij overleefde deze eerste schifting vlekkeloos en kon zich vlot handhaven in dit sterk uitgedunde peloton.

Er restte hem nu nog de laatste beklimming van de Kemmelberg te overleven en mits een kleine achterstand na de beklimming kon hij zich terugknokken in het peloton.

Na de Kemmel bleef die kopgroep van 3 renners voorop waarvan de Italiaan Samuele Manfredi de winst behaalde en daarachter ontstond een achtervolgende groep van 16 renners.

Daarachter bleef nog een beperkt peloton over van 44 renners met daarin onze Michiel.
Deze groep spurtte dus voor de 20e plaats en hierin werd Michiel de 21e en werd dus op een meer dan verdienstelijke 41e plaats afgevlagd.

Een knappe prestatie en ervaring waarin hij hier verder kan op bouwen!

Door: Wesley Decru

Deliclean