Danilith Nokere Koerse junioren

Foto: Joeri De Coninck

Voor deze tweede UCI-koers op ons programma stonden 153 renners aan de start, waar Korneel Decaestecker, Wannes Geldhof, Justin Houtekier, Robbe Lamote en Laurens Maes voor onze ploeg aan deelnamen.

Op het programma stonden 2 grote ronden van 25km met telkens de kasseistrook van Wannegem-Lede en daarna nog 6 plaatselijke ronden van 12km met elke ronde de passage aan de finishlijn bovenop Nokereberg.Ondanks de mooie voormiddag veranderde het weer zienderogen en wanneer om 14u de start in Deinze werd gegeven gingen de hemelsluizen open.

Dit zorgde ervoor dat de aanloop naar de eerste kasseistrook van Wannegem-Lede nerveus verliep en zoals te verwachten ontstond in de tweede helft van het peloton een valpartij, waarachter Robbe Lamote zat en achterop geslagen werd.

Uiteraard bleef het voorin hard gaan waardoor Robbe na een verwoede poging richting de tweede passage op de kasseien van Wannegem-Lede geen voeling meer kreeg met de staart van het peloton en zo zijn wedstrijd ten einde was.

Nog tijdens die aanloop naar de kasseien van Wannegem-Lede kregen vanuit de wedstrijdradio melding dat Korneel Decaestecker, die nochtans helemaal voorin te vinden was tijdens de eerste grote ronde, problemen had met zijn remmen en ja effectief want zijn remblokken waren volledig afgesleten.. Na Wannegem-Lede, en in aanloop naar Nokereberg, wisselde hij van fiets maar verzeilde in een geloste groep waardoor hij zijn sterk debuut in het begin van de wedstrijd niet kon verderzetten.

Hierdoor hadden we bij het aansnijden van de 6 plaatselijke ronden nog 3 renners in het sterk afgeslankte peloton, want de barre weersomstandigheden hadden er in vergelijking van de twee vorige edities een ware afvallingskoers van gemaakt.

Het zag er lange tijd goed uit dat onze op papier sterkere tweedejaars Wannes, Justin en Laurens het zouden kunnen volhouden maar na Nokereberg ontstond in een smal tussenstuk een massale valpartij en daarachter zaten Laurens en Justin.

Beiden deden een verwoede poging en maar helaas kreeg enkel Laurens terug voeling met het intussen nog sterker uitgedund peloton die nog uit een 45tal renners bestond. Het vat van Justin was volledig af waardoor hij op 2 ronden van het einde uit koers werd genomen. Intussen waren 6 leiders voor het peloton uitgereden en daarna was het voor Wannes en Laurens, die beiden een sterke wedstrijd reden tussen dit internationaal geweld, spurten voor de verdere ereplaatsen.

Wannes en Laurens werden in dit peloton op een respectievelijke 27e en 32e plaatst afgevlagd.

Als ploeg werden we 14e op 31 internationale ploegen.


Op naar de volgende!

Door: Wesley Decru

Deliclean