Kuurne-Brussel-Kuurne junioren

164 renners kwamen aan de start van de internationale openingsklassieker Kuurne-Brussel-Kuurne voor junioren. Laurens Maes, Wannes Geldhof, Justin Pieters, Milan Hanne en Robbe Lamote kwamen aan de start. Robbe vervangde de ziekgemelde Michiel Nuytten.

Na een grote ronde van 107,8km volgde nog een plaatselijke ronde van 15,3km. In de grote ronde reden de renners op volgende hellingen: de wolvenberg, stokstraat, kanarieberg, hotond, oude kwaremont, vossenhol, holstraat en nokereberg. Naast deze hellingen waren er ook nog de kasseistroken van de holleweg en de varent. Ook de temperaturen zorgden voor een zware wedstrijd.
Door de tegenwind bleef het peloton in de beginfase bij elkaar. Door de opeenvolging van de wolvenberg en de kasseistrook van de holleweg brak het peloton in verschillende stukken. Enkele groepjes sloten terug aan bij het eerste deel van de peloton. Milan en Robbe probeerden nog terug te keren, maar dit was niet meer mogelijk.
Op de kanarieberg kende Wannes een dipje, gelukkig kon hij vlot terug aansluiten in het peloton waar ook Laurens en Justin zich bevonden.
Na de beklimming van de oude kwaremont brak het peloton nogmaals in 2 stukken. Laurens kon net niet de aansluiting maken bij het eerste deel. Laurens, Wannes en Justin reden samen in het tweede deel van het peloton. Laurens reed nog weg met enkele renners, hij kwam als 41e over de eindstreep. Wannes eindigde als 55e en Justin werd 61e. In totaal reden 68 renners de wedstrijd uit.
We werden 13e ploeg van de 33.

Door: Olivier Maertens

Deliclean