Cyclocrosswedstrijd aspiranten (U15) ACC te Assenede

Laatste wedstrijd die meetelt voor het regelmatigheidscriterium ‘Aspiranten Cyclocross Cup’. Een parcours met één cruciaal punt: een hoge kunstmatige zandberg (leuke hindernis trouwens) die te voet moest beklommen worden, als singletrack...De start en de eerste ronde waren van tel: wie hier goed doorkwam had al een grote stap gezet...

12-jarigen:
2 JRR hier in deze categorie, 14 deelnemers, dit voor 4 ronden: Wout Hemeryck en Rune Meyhui. Voor beiden terug geen goede loting. Wout schoof in de eerste ronde al goed op, vond het goede ritme waarmee hij streed gedurende de ganse wedstrijd voor plaats 3. In de laatste ronde kon hij zijn metgezel los rijden en zo een knappe 3de plaats pakken, proficiat ! Rune zijn start was redelijk maar bij de eerste beklimming schoof zijn fiets van zijn rug en maakte hij een val...Veel plaatsen maar vooral het tijdsverlies brachten hem in een verloren positie, Rune eindigde op plaats 10.

13-jarigen:
21 deelnemers, ook 4 ronden voor de boeg, met twee van onze renners: Robbe Brabant en Chaunes Casteleyn. Robbe had een goede start, hij vond onmiddellijk het goede tempo en eindigde op een mooie 6de plaats. Chaunes deed zijn best en mocht met stek 21 naar huis.

14-jarigen:
20 deelnemers waaronder toch 4 Jonge Renners aan de start: Delbarge Victor, De Muynck Viktor, Lenaers Milan en Neyt Maxim. Viktor De Muynck had een goede start, hij reed gans de wedstrijd in de top drie. Stelselmatig schoof hij op naar de leider om dan halverwege de wedstrijd onweerstaanbaar naar zijn vierde overwinning van dit seizoen te rijden, top Victor ! Ook Maxim reed een erg sterke wedstrijd: na een super start reed hij rond op plaats vier om - na 5 ronden - een knappe zesde plaats te bemachtigen. Victor Delbarge had last van zijn rug en eindigde in de middenmoot: plaats 11. Milan had een mindere dag en legde beslag op de 17de plaats.

Tenslotte nog meegeven dat Brent Baert (bij de 14-jarigen) een knappe vierde plaats reed in het Antwerpse Meer-Hoogstraten !

Graag geef ik nog even mee dat op woensdag 21 februari de Cyclocross Masters doorgaan te Waregem, meer info via onderstaande link:
http://www.sport.be/cyclocrossclassics/1718/waregem/nl/

Dank aan iedereen voor hun inzet in dit leuke veldritseizoen ! Aan de laatstejaars aspiranten:
veel succes bij de nieuwelingen volgend seizoen !

Tot in september !! Up to you Tom ;-)Door: Steven Meyhui

Deliclean