Laurens Vandaele en Lawrence Stalpaert zegevieren in Ichtegem

Twee Jonge Renners stonden aan de start op 1 mei in Drongen. Bij de 12-jarigen kaapte Louis Bogaert een knappe 6de plaats mee op 40 vertrekkers. Bij de 13-jarigen (36 deelnemers) reed een sterke Clément Desal naar zijn eerste podiumplaats van het seizoen. Hij werd verdiend derde! Ayton Soenens was de enige vertegenwoordiger in Petegem bij de 13-jarigen. Hij werd er 8ste op 31 deelnemers.

Veel Jonge Renners kozen voor de wedstrijd zondag in Ichtegem. Opnieuw valpartijen in alle reeksen met jammer genoeg ook Jonge Renners onder de slachtoffers. De natte ondergrond bij de 12- en 13-jarigen zal hiervan ongetwijfeld wel een oorzaak zijn.
Bij de 12-jarigen stonden 31 renners aan de start. De oranje-wit-groene brigade van CT Luc Wallays was zeer goed vertegenwoordigd in de kopgroep. In de lange spurt met windvoordeel werd Maxime Vinckier 8ste, Louis Bogaert 10de, Mathieu Dekeerle 12de, Rhune Hommez 13de en Wannes Dewulf 14de. Mooie ploegprestatie van onze 12-jarigen.
De 13-jarigen kregen af te rekenen met een fikse regenbui. In de eerste ronde al werd er gevallen. Lars Vanryckegem moest meteen achtervolgen. In de derde ronde viel Ynse Hoorelbeke letterlijk weg uit de 12 man sterke kopgroep. Hij moest met een fel geteisterde elleboog en een flink geschaafde linkerzijde ontmoedigd de strijd staken. Ook Ian Lewille moest voet aan de grond zetten. Seppe Vandicke verzeilde ook in de achtergrond. Hij zou echter blijven achtervolgen en op het einde van de wedstrijd nog vooraan aansluiten. Lawrence Stalpaert reed een beresterke koers en was niet uit de voorste gelederen weg te slaan. In de laatste rechte lijn stond er geen maat op Lawrence die hiermee zijn eerste overwinning van het seizoen meegraaide. Een sterk teruggekeerde Seppe Vandicke werd schitterend vierde. Lars Vanryckegem werd nog mooi 8ste. Ian Lewille en een zeer goed rijdende Tiebe Deweerdt vonden elkaar in de eerste achtervolgende groep. Zij werden respectievelijk 11de en 13de. Moon-Ray Mommerency raakte moeilijk op dreef in de beginfase van de wedstrijd. Hij strandde uiteindelijk op een 20ste stek. Rune Masil streed moedig in de achtergrond en kaapte de 21ste plaats weg. Eline Vandaele bolde even later als tweede meisje over de eindstreep.
Bij de 14-jarigen zagen we een snelle aanvang van de wedstrijd. Na wat schermutselingen ontstonden 2 grote groepen. Vooraan 16 renners met Laurens Vandaele en Mathias Vandenborre als vertegenwoordigers van CT Luc Wallays. In de tweede groep vonden we Milan Casier en Jaron Brugghe. Zij zouden mochten spurten voor de 17de plaats. Cédric Verhelle kende een mindere dag en kwam nog even verderop. Laurens Vandaele probeerde het even alleen, maar zag alvlug dat er geen steun van achteruit kwam. In de spurt stond er andermaal geen maat op Laurens die met enkele fietsen voorsprong zegevierend over de streep reed. Mathias Vandenborre, eindelijk van pech gespaard, toonde zijn goede vorm en strandde net naast het podium op de vierde plaats.

Door: Fangio Hoorelbeke

Sportline